Bagna cauda

 

Ingredienser:

1 lille glas ansjoser i olie
1 nip salt
5-6 friske fed hvidløg
2 dl olivenolie
50 gr. smør


4 - 6 personer

Et varieret udvalg af friske grøntsager
F.eks. Gulerødder, blomkål, blegselleri, gule, grønne og røde pebre, fennikel, forårsløg, broccoli, kartofler (kogte), spæde artiskokker, halve hårdkogte æg etc.

Stød hvidløg og salt sammen i en morter. Tilsæt ansjoser og stød dem med til det bliver en puré. Sæt puréen over ilden for svag varme i en lille ildfast skål eller lign. Tilsæt olie og smør.

Lad det hele smelte sammen i nogle minutter. Det skal blot simre lige så stille, endelig ikke bruse op.

Sæt skålen på bordet over et spritblus så den holder sig varm.

Rens grøntsagerne, skær dem ud i passende stykker og læg dem på et smukt fad. Og så er det bare at dyppe løs. Godt brød og kølig rosé hører sig til.