Bagna cauda
Ingredienser:
1 lille glas
ansjoser i olie
1 nip salt
5-6 friske fed hvidløg
2 dl olivenolie
50 gr. smør
4 -
6 personer
Et varieret udvalg af
friske grøntsager
F.eks. Gulerødder, blomkål, blegselleri, gule, grønne og røde pebre, fennikel,
forårsløg, broccoli, kartofler (kogte), spæde artiskokker, halve hårdkogte æg
etc.
Stød hvidløg og salt sammen i en morter. Tilsæt ansjoser og stød dem med til
det bliver en puré. Sæt puréen over ilden for svag varme i en lille ildfast
skål eller lign. Tilsæt olie og smør.
Lad det hele smelte sammen i nogle minutter. Det skal blot simre lige så stille,
endelig ikke bruse op.
Sæt skålen på bordet over et spritblus så den holder sig varm.
Rens grøntsagerne, skær dem ud i passende stykker og læg dem på et smukt fad.
Og så er det bare at dyppe løs. Godt brød og kølig rosé hører sig til.